Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2008

Η οικολογική συνείδηση στο εργαστήριο

Κατά τη διάρκεια αυτού του εργαστηρίου έχουμε σαν στόχο να δούμε τις επιπτώσεις των επιλογών μας στο κλίμα του πλανήτη καθώς και να αναγνωρίσουμε τρόπους με τους οποίους μπορούμε να αλλάξουμε τις "κακές" συνήθειες.

16/1 Φυσική αναγέννηση - Εκπαίδευση ζωής στα καμμένα

Είδαμε την Παρουσίαση αφιερωμένη στην φυσική αναγέννηση στις καμένες περιοχές της Αιγιαλείας, καθώς επίσης και το φωτογραφικό αρχείο από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ακράτας.

Σε κάθε φωτογραφία αναγράφεται το είδος του δέντρου/θάμνου και ο αριθμός των ημερών μετά από την πυρκαγιά που μεσολάβησαν μέχρι να τραβηχτεί η φωτογραφία. Συζητήσαμε για τις φωτιές και αναρωτηθήκαμε αν μπορεί να γίνει κάτι για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο στο μέλλον.

23/1 Επισκεφθήκαμε την ιστοσελίδα του WWF

...και μάθαμε ποιο είναι το ενεργειακό μας αποτύπωμα, δηλαδή πόσο διοξείδιο του άνθρακα (CO2) εκλύουν στην ατμόσφαιρα οι καθημερινές σας συνήθειες που σχετίζονται με την κατανάλωση ενέργειας.





20/2 Ο λογαριασμός της ΔΕΗ

Στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ μπορούμε να δούμε την Κατανάλωση Οικιακών Συσκευών. Επίσης, να μάθουμε για τη δυνατότητα που έχουμε να πληρώνουμε λιγότερο καταναλώνοντας ρεύμα σε ώρες που δεν είναι μεγάλη η κατανάλωση. Αυτό λέγεται νυχτερινό τιμολόγιο, πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερες πληροφορίες.

Τι είναι η "κιλοβατώρα"; (KWH)

Μία κιλοβατώρα (1KWH) είναι η ενέργεια που καταναλώνει σε μία ώρα (1 H) μία συσκευή ισχύος ενός κιλοβάτ (1KW).

27/2 Τι είναι ο λιθάνθρακας;

Τι γίνεται με τα εργοστάσια λιθάνθρακα της ΔΕΗ και γιατί έχουν ξεκινήσει Δήμοι και οικολογικές οργανώσεις πόλεμο την συμμαχία ενάντια στο λιθάνθρακα; Πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα.

2 σχόλια:

Ελένη Μαστοράκη είπε...

Απο το ΣΔΕ Ναυπλίου θα εχω τις
καλυτερες αναμνησεις

Unknown είπε...

Ελένη είσαι η Ελένη που φαντάζομαι;
Να σε ευχαριστήσω για τις δυό υπέροχες κάρτες από Αγγλία-Σκωτία;
Αν ναι, πάτα πάνω στο όνομά μου και στο προφίλ μου θα βρεις το e mail μου. Θα χαρώ να τα πούμε!
Πολλές ευχές, Αναστάσης